PageSpeed

PageSpeed is een term die wordt gebruikt om de snelheid en prestaties van webpagina’s te meten en te optimaliseren. Het verwijst naar de snelheid waarmee een webpagina wordt geladen en weergegeven voor gebruikers. Dit is een belangrijk aspect van de gebruikerservaring, omdat trage laadtijden kunnen leiden tot frustratie bij gebruikers en zelfs tot het verlies van potentiële klanten.

Er zijn verschillende factoren die van invloed zijn op de page speed, zoals de grootte van de afbeeldingen op de pagina, de complexiteit van de code en de hostingomgeving. Om de page speed te verbeteren, kun je verschillende technieken toepassen, zoals het optimaliseren van afbeeldingen, het verminderen van het aantal HTTP-verzoeken, het gebruik van caching en het minimaliseren van de code.

Er zijn verschillende tools beschikbaar waarmee je de paginasnelheid kunt meten en verbeteren, zoals Google PageSpeed Insights en GTmetrix. Deze tools bieden gedetailleerde analyses van de prestaties van een website en stelt je in staat om gerichte optimalisaties uit te voeren om de laadtijd te verbeteren.