Ishihara test

De originele Ishihara-test bestaat uit 38 platen met gekleurde stippen die worden gebruikt om kleurenblindheid te testen. De test werkt door aan de proefpersoon plaatjes te tonen waarin gekleurde stippen zijn gerangschikt in cijfers. Stippen van vergelijkbare kleuren zijn gerangschikt om een ​​nummer of figuur te vormen dat mensen met een normaal kleurenzicht gemakkelijk kunnen zien, maar voor kleurenblinde mensen moeilijk te onderscheiden is.

De Ishihara-test is genoemd naar Shinobu Ishihara, een Japanse oogheelkundige die de test in 1917 ontwikkelde. De test is wereldwijd erkend als een betrouwbare methode om kleurenblindheid te diagnosticeren en wordt vaak gebruikt door artsen, optometristen en anderen die betrokken zijn bij de diagnose en behandeling van oogproblemen.

Sommige versies van de test gebruiken minder platen dan de originele 38, maar de basisprincipes blijven hetzelfde. Het is belangrijk op te merken dat hoewel de test een nuttig hulpmiddel is bij het diagnosticeren van kleurenblindheid, het niet de enige methode is en andere tests en evaluaties vaak nodig zijn om een ​​nauwkeurige diagnose te stellen en passende behandeling te bieden.

Doe hier de test: https://www.colorblindnesstest.org