Stripfragment waarin een persoon verrast wordt door een visitekaartje dat onverwacht uitklapt

Maak een treffend visitekaartje!

Soms is een eenvoudig stukje karton van 55 x 85 mm alles wat je nodig hebt om een blijvende indruk achter te laten. Toegegeven op de rand van een bierviltje kan het ook, maar of dat de juiste boodschap overbrengt, is nog maar de vraag. Met een visitekaartje kom je professioneler over.

Een opvallend visitekaartje kan niet alleen een gesprek op gang brengen, maar het zal ook beter in het geheugen blijven hangen van de persoon die het ontvangt. En na een productief gesprek met een (potentiële) klant, aarzel niet om meerdere visitekaartjes te geven. Zo kunnen zij deze verder uitdelen aan geïnteresseerde collega’s of anderen.

Achterkant van de kaart

De achterkant van het visitekaartje kan worden gebruikt om beknopte informatie te geven over de producten of diensten die je aanbiedt. Denk aan je elevator pitch en gebruik deze als basis. Vermijd het gebruik van superlatieven zoals ‘de beste’ of ‘de geweldigste’.

Identiteit

Een visitekaartje kan ook je merkidentiteit tonen. Het ontwerp, de kleuren en zelfs de textuur van het kaartje kunnen iets vertellen over jou en je bedrijf.  Uiteraard moet de stijl van het visitekaartje aansluiten bij de huisstijl van je bedrijf, qua logo, kleurgebruik en typografie. Zorg er vooral voor dat het kaartje goed leesbaar is zonder gebruik van een loep.

Formaat

De standaard maat voor een visitekaartje is bijna gelijk aan het formaat van een creditcard, afgerond naar 85 x 55 mm. Tenzij je een briljant ander idee hebt, is het beter om dit formaat aan te houden voor praktische redenen. Er zijn tal van mogelijkheden om een opvallend visitekaartje te creëren met diverse papiersoorten, kleuren, folies, reliëf, boorgaten en meer.

Goedkope promotie methode

Visitekaartjes zijn een goedkope manier om reclame te maken, vooral voor kleine bedrijven die niet veel geld willen uitgeven. Ze tonen je professionaliteit, geven een stukje van jouw of het bedrijfskarakter weer en zijn handig om overal mee naartoe te nemen. Overweeg ook het gebruik van moderne technologieën zoals QR-codes op je visitekaartjes om mensen snel naar je website of specifieke informatie te leiden.

Als je een visitekaartje geeft, zorg er dan altijd voor dat deze in perfecte staat is. Het visitekaartje representeert immers jou en je bedrijf. Geef een visitekaartje pas aan het einde van een gesprek en aarzel niet om meerdere kaartjes aan iemand te geven.

Welke informatie moet er op een visitekaartje staan

Het belangrijkste doel van een visitekaartje is het duidelijk overbrengen van jouw contactgegevens en informatie over jouw bedrijf.

Belangrijkste informatie

 • Bedrijfsnaam en Logo
 • Eventuele slagzin of pay-off
 • Jouw naam
 • Duidelijke functie
 • Adresgegevens
 • Telefoon, e-mail en website.
 • Telefoonnummers, bedrijf, mobiel, fax, privé, gratis nummers, helpdesk

Secundaire informatie

 • Links naar sociale media.
 • Pay-off of bedrijfsmotto.

Zorg er echter voor dat je de kaart niet overvol maakt met te veel informatie. Houd de boodschap duidelijk, eenvoudig en concreet.

Overbodige informatie

 • Kamer van koophandel nummer
 • BTW nummer

Adam | Grafisch ontwerper
Voor informatie > Contactpagina
Beeldmerk: 13/09/2022