Ansichtkaart in een brievenbus met de tekst "HALLO, BEN IK IN BEELD?"

Direct mail versturen, gebruik eens een ansichtkaart

Het is altijd leuk om een kaartje te ontvangen. Ongeveer 86% van de mensen bekijkt hun gewone post, dus waarom zou u dit niet gebruiken als promotiemiddel? De ansichtkaart is een prachtige en eenvoudige manier om vooral persoonlijke relaties te onderhouden en uw bedrijf te promoten.

Je kunt klanten feliciteren met hun verjaardag, de geboorte van hun kind, een nieuwjaarswens sturen, of uitnodigen om te profiteren van een speciale korting. Er zijn nog veel meer toepassingen te bedenken.

De voordelen zijn groot, want bijna niemand doet het en het is een betaalbare oplossing die u makkelijk zelf kunt organiseren. U kunt bijvoorbeeld gebruik maken van aanbieders als Greetz, Hallmark, Kaartje2go enzovoort.

Effectief adverteren met een ansichtkaart

Voor bedrijven is de ansichtkaart een ideale manier om hun producten of diensten te promoten, aanbiedingen te doen aan klanten, of om speciale evenementen of deals aan te kondigen. Hoewel de verzendkosten van een ansichtkaart hoger zijn dan bij bijvoorbeeld e-mail, is de productie ervan relatief goedkoop in vergelijking met andere vormen van direct mail, zoals brieven of brochures. Daarnaast zijn ansichtkaarten visueel aantrekkelijk en kunnen ze snel en gemakkelijk worden gelezen en begrepen door de ontvanger.

Gepersonaliseerde ansichtkaarten, waarbij bijvoorbeeld de naam van de ontvanger wordt gebruikt, stellen bedrijven in staat hun marketingboodschap beter af te stemmen op de individuele behoeften en interesses van hun klanten. Dit kan resulteren in een hogere respons van klanten en een grotere effectiviteit van de marketingcampagne. Kortom, de ansichtkaart is nog steeds een populaire en effectieve manier van direct mail voor bedrijven.

Ansichtkaarten: een effectieve marketingtool

Een hoge open- en leesratio:

In tegenstelling tot e-mails of digitale advertenties, worden ansichtkaarten vrijwel altijd gelezen. Omdat ze tastbaar zijn en eruitzien als persoonlijke berichten, wekken ze nieuwsgierigheid op bij de ontvanger en vergroten ze de kans dat de boodschap daadwerkelijk wordt gelezen.

Visuele aantrekkelijkheid:

Ansichtkaarten bieden de mogelijkheid om een ​​opvallend beeld op de voorkant te tonen, waardoor de aandacht van potentiële klanten wordt getrokken. Tegelijkertijd biedt de achterkant voldoende ruimte om belangrijke informatie te delen, zoals details over je producten, diensten of evenementen.

Gemakkelijke productie:

Het maken van ansichtkaarten is relatief eenvoudig en kosteneffectief. Er zijn tal van online platforms en printservices beschikbaar die je in staat stellen om op een snelle en efficiënte manier aantrekkelijke ansichtkaarten te produceren.

Personalisatiemogelijkheden:

Door ansichtkaarten te personaliseren met namen, locaties of andere details, kun je de communicatie nog persoonlijker maken. Dit verhoogt de betrokkenheid en respons van je doelgroep, waardoor de kans groter wordt dat ze positief reageren op je marketingboodschap.

Veelzijdige toepassingen:

Door ansichtkaarten in jouw marketingstrategie op te nemen, kun je dus profiteren van hun hoge open- en leesratio, visuele aantrekkingskracht, gemakkelijke productie, personalisatiemogelijkheden en veelzijdige toepassingen.

Tips voor het versturen van een kaartje

  • Zorg voor duidelijke contactgegevens.
    Bij een directmailactie, zoals een briefkaart of een ansichtkaart, heb je vooraf geen toestemming nodig zoals bij digitale mail. De ontvanger moet echter wel kunnen aangeven dat zij jouw goedbedoelde mail niet meer wil ontvangen.
  • Hou de informatie zo beknopt mogelijk, wees bondig en to-the-point
  • Vergeet ook niet het telefoonnummer en/of website te vermelden
  • Maak het nog persoonlijker met je eigen handschrift.
  • Gebruik geen envelop
  • Zorg voor een duidelijke call-to-action
  • Denk aan de timing. Wanneer ga je de kaart versturen?
  • Maak de ansichtkaart op de juiste afmetingen >>

Klaar om je marketing naar een hoger niveau te tillen?

Overweeg je een direct mail te versturen? Denk dan eens aan het versturen van een ansichtkaart. Wij helpen je er graag mee! Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek de onbegrensde mogelijkheden.

Adam | Grafisch ontwerper
Voor informatie > Contactpagina
Beeldmerk: 25/10/2022